Tibetský čaj

Receptura tohoto čaje, jež v originále ukrývá černý čaj daarjeling, mléko a žluklé jačí máslo, mě zaujala natolik, že jsem se rozhodl ochutnat tento kalorický nápoj.

Bohužel, nebo spíše díky bohu jsem si ho dával v české čajovně, a tak ono jačí máslo nehradilo pravé české čerstvé kravské máslo. Nemohu tedy soudit s úplným originálem, ale myslím, že tato verze má své jisté kouzlo avšak i jisté nepříjemné stránky, ke kterým se dostanu za chvíli. Když přede mne postavili tento nápoj, nemohl jsem se dočkat a musel jsem přivonět. Za vůní másla a mléka, šla velice málo ucítit vůně černého čaje.

Po několika okamžicích, kdy už mi vůně nestačila jsem, tak jsem zhong uchopil a jemně upil. Na horním patře člověk cítí máslo a mléko, kdežto na dolním velice silnou hořkost, kterou je známí daarjeling. Tak to se nese každý doušek tohoto nečaje. A nyní se dostávám k té nepříjemné vlastnosti, jež tento čaj má. Jak nápoj chladne, objevují se na hladině malé kousky sraženého másla. Pokud tedy tento nápoj nevypijete dosti teplý, může se stát, že vám na hladině bude plavat škraloup másla, jež značně znehodnotí tento skvělý čaj.



Pokud tedy rádi zkoušíte nové věci, nebo pokud jste jen zvědavý určitě si tento nápoj objednejte.



HODNOCENÍ: 80/100